Ang skatteåterbäring...

torsdag, juni 09, 2011

Jag tycker att vår ekonom Ingela Gabrielsson ger bra tips om vad man kan göra med sin skatteåterbäring. Så här skriver hon:I år är det nästan tre miljoner svenskar som får sina skattepengar till midsommar. Hantera din skatteåterbäring med omsorg och ha inte för bråttom! Hur mycket pengar får du tillbaka?
Är det ett större belopp kan du dela upp det i flera delar; till exempel en tredjedel till konsumtion, en tredjedel till semestern och en tredjedel till sparande.
Passa på att göra en ekonomisk semesterplanering för att se hur skattepengarna bäst kan komma till nytta under sommaren. Det är som bekant inte bara själva ledigheten som kostar, utgifter har man hela sommaren. Sparandet kan ske antingen som ett buffertsparande på ett sparkonto, i aktiefonder, som pensionssparande eller liknande. Glöm inte att se över lånen. Att betala av på dessa är också en god affär.
Får du ett mindre belopp – bjud dina nära och kära på något trevligt; restaurang, teater, nöjesfält, allt efter ålder och önskemål!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

b o s t r o m s All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger