Så vill jag minnas Farmor.

måndag, juni 06, 2011

Ormestorp står tomt. Inte tomt på möbler men tomt på Farmor. Att besöka huset efter att farmor gått bort kändes konstigt. Ingen stod i dörren och vinkade åt oss när man körde upp på gården. Ingen bad oss ställa upp vid bilen för den obligatoriska fotograferingen. I två dagar rensade vi huset på minnen. Och alla hade vi olika minnen som vi delade med oss av. Pappa delade med sig av dom minnena som vi var för unga att komma ihåg. 
Så länge jag levt har farmor bott i samma hus. 
Huset där rummen har heltäckningsmattor och äldre tapeter. 
Hos farmor fanns ett skåp med indianer, spel och kulor i mängder. Det hade hon gjort i ordning för oss barnbarn. Farmor hade tapet på toalettdörren. Som liten tyckte man det var knasigt. 
Hos farmor fick man leka i snickarboden. När farfar levde så spenderade man all tid man kunde därute med honom. Man byggde båtar och sjösatte dom bakom snickarboden. Farmor stod oftast i köket och lagade antingen mat eller bakade. Hon bakade dom tunnaste pepparkakorna och gjorde dom godaste bargisarna. I trappan hängde en tavla av pusselbitar. Ibland försökte man sig på att räkna bitarna.
Farmor hade alltid glass ute i boden. Dit fick man gå efter maten. 
Farmor traskade ofta runt i sina stövlar. Hon ordnade alltid blommor till midsommar. Midsommarn som firades med farmor i hennes barndomshem. 
Jag vill minnas farmor som den omtänksamma farmor hon var. Huset får mig att minnas allt detta. Huset står kvar men det är tomt. Tomt på farmor.






























1 kommentarer:

  1. Vilket vackert hem hon hade!! Så harmoniskt!!

    SvaraRadera

b o s t r o m s All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger