Roland Poirier Martinsson SVD Idag..

tisdag, april 10, 2012


"Men hur möter man prövningar om kulturen håller upp flyktdörren och lockar med den enkla utvägen? Äktenskapets idé bygger på att det betraktas just som formuleringen lyder: I nöd och lust tills döden skiljer oss åt. Och det räcker inte med en romantisk föresats vid altaret. Även kulturen måste betrakta äktenskapet på det viset. "

"Ingen vill att människor som lever i svårt destruktiva relationer inte ska kunna lämna dem utan skam och hån. Det finns barn som av hela sitt hjärta välkomnar att slippa den ena förälderns tyranni. Ensamstående föräldrar är inte sämre än andra – men de har en svårare situation. Fråga dem.

Men det jag säger handlar om något annat, nämligen synen på det vanliga äktenskapet. Vi borde i varje fall åter kunna enas om att det är en dålig sak att skilja sig. Att självförverkligande inte duger som motivering om man har barn.
Några invänder att äktenskapet bara är av godo om man kan lämna det när man vill, oanfrätt av de svikna löftenas skuld eller omgivningens ogillande. Varför gifter man sig då? Kanske handlar detta inte om synen på äktenskapet, utan om det alls bör finnas kvar som social institution? "


Läs hela artikeln här

2 kommentarer:

  1. Intressant artikel!
    Det är skrämmande hur lätt folk tar på skilsmässor och äktenskap.

    SvaraRadera

b o s t r o m s All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger