Denna genusdebatt...

onsdag, september 28, 2011

Denna ständiga genusdebatt. Har vi inte viktigare saker för oss än att ständigt föra denna debatten? Det som Amanda tog upp i sin blogg tyckte jag var bra. Varför ska vi börja kalla våra barn "hen". Återigen så vill vi ändra på något som inte kan förändras. En pojke kommer vara en han och en tjej kommer att vara en hon. Grisar kommer fortsätta heta grisar. Det kommer inte ändras för att en grupp människor tycker att ordet gris är att placera grisen i ett fack.
Det finns skillnader mellan manligt och kvinnligt. I att vara en pojke och en flicka. Det är något ingen av oss kan göra något åt. Varför ska vi alltid jämföra oss med varandra? Rent biologiskt är vi olika, vi har mer olikheter än likheter. Och varför kan vi inte acceptera det? Varför kan vi inte se skönheten i att vi är olika, män och kvinnor.
Jag tror faktiskt att det ligger något i att pojkar hellre leker med bilar och flickor leker med dockor. Vi måste inse att vi är olika. Hur vi tänker, agerar, reagerar och tex klär oss.

Jag tror att hela genusdebatten har uppkommit för att man i grunden har börjat värdera människor fel. Men lösningen är inte att kalla din dotter eller son för hen. Lösningen ligger inte i att ditt barn får välja om hon/han vill vara en flicka eller en pojke. Lösningen måste väl ändå vara att vi börjar värdera alla människor lika. Att vi inte ser till könet utan till att alla människor har samma värde. Där ligger lösningen.
Genusdebatten ligger i modet nu och jag hoppas att detta bara är ett mode som snart går ut för jag kommer klä min dotter i rosa och min pojke i blått.

4 kommentarer:

 1. Hear Hear... jag är HELT med dig på denna punkt! PUSS du är bra!:)

  SvaraRadera
 2. Du satte ord på mina tankar!

  SvaraRadera
 3. Sofia: Du är bra=)
  Em:=) Jag blir så upprörd och var tvungen att skriva av mig.
  Mariaehk: Ja tror vi är många med samma åsikt. Vi får stå på oss..=)

  SvaraRadera

b o s t r o m s All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger